Nem jó helyen jár, ha csodát vár! A Búzafűlé nem csodaszer, hisz csodák csak belülről jöhetnek, kívülről “csupán” segítséget kaphatunk. De azt a tapasztalatok alapján bátran állítjuk, hogy egy nagy hatóerejű, sokrétű hatással megajándékozó segítségről van szó, ami 4 összetevőnek köszönhető: 1. friss és nyers étel, 2. tönkölybúza, 3. csíra, 4. bio. nyíl

“tönköly, a magyar föld büszkesége”

Gyakran ismételt kérdések:

Mi a búzafűlé?
Miért fontos az összetevők tökéletes kombinációja?
Mit tartalmaz a búzafűlé?
Miért igyam a búzafűlevet?
Miért a tönkölybúza?
Tönköly. Na de milyen tönköly?
A csodálatos és utánozhatatlan természet
Gyorsfagyasztott vagy Liofilizált vagy Por?

Miért van kipréselve a lé a búzafűből?
Miért változó az íze?
Miért van gyorsfagyasztva, nem árt ez neki?
Mennyit kell fogyasztani?
Mennyi ideig fogyaszthatjuk?
Hogyan kell fogyasztani a gyorsfagyasztott búzafűlevet?
A búzafűlé-kúra
Hogyan olvasszuk ki és mennyi idő alatt fogyasszuk el?
Mennyi idő alatt olvad fel egy zacskó, milyen messze szállíthatom?
Van mellékhatása?
Gyógyszer mellett fogyasztható?
Lisztérzékenyek, gyermekek, várandósok

Tele lenne méreggel a szervezetem?
Jótanácsok
Jó tudni – a fehérjékről
Jó tudni – a sav-lúg egyensúlyról
Jó tudni – a klorofill
Jó tudni – antioxidáns-szabadgyök
Miért a nyers-tönköly-csíra-bio négyes?
Hogyan tudjuk a legelérhetőbb áron adni?
Mit számítanak a hatósági és BIO engedélyek?
Mi az a rendszeres élelmiszerminőségi vizsgálat?
Hogyan törekszünk a maximális minőségre és azt hogyan ellenőrizzük?
Miért magyar termék?

Mitől bio a bio? Biztos bio a bio?
Kint vagy bent, és hogyan termesszem otthon?

Mi az a 200% minőség garancia?

Mi a búzafűlé?

A kicsírázott fiatal tönkölybúza kipréselésével nyert zöld lé a búzafűlé, mely sokak szerint a “tökéletes táplálék” beltartalma és – ami talán fontosabb – azok tökéletes kombinációja miatt. Eddig több mint 100 összetevőt azonosítottak a búzafűlében, kúraszerűen 40 éve használják világszerte. Remek lehetőség a tápanyagban egyre szegényedő zöldségek és gyümölcsök okozta hiány kiegészítésére.

Miért fontos az összetevők tökéletes kombinációja?

A táplálékkiegészítők ugyan sok összetevőjük van manapság, de a szervezetnek több mint százra lenne szüksége, a búzafűben (eddig!) több mint 100 összetevőt azonosítottak. A természetben a hatóanyagok megfelelő kombinációja miatt azoknak szinergikus hatásuk van (kölcsönösen erősítik és kiegészítik egymást), ám a valóságban még nem tisztázott, hogy mely anyagoknak és hogyan is kellene együttműködniük, tehát a természetet nemhogy utánozni nem tudjuk, de még a megismerésétől is messze vagyunk.

Mit tartalmaz a búzafűlé?

Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot (melyre szervezetünknek szüksége van), tökéletes fehérjeforrás (az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza) mely 100%-ban emészthető és nem okoz savasodást (mint pl. a húsban lévő), az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás, gazdag E, F, H, K, és B vitaminokban is (magas B17 tartalmának köszönhetően a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket), enzimekben is gazdag. Ezek szerint kiváló antioxidáns hatású a búzafűlé.

Miért igyam a búzafűlevet?

Összetevőinek felsorolásából egyértelműen következik széles alkalmazhatósága, melyre a fagyasztott búzafűlé kíváló választás.

  • Elsősorban megelőzés céljából, hogy a betegség minél inkább elkerülje.
  • Bármilyen betegség esetén, hogy minden szükséges tápanyaggal induljon harcba.
  • Méregtelenítés céljából, hogy töviről-hegyire teste az elmúlt évek minden mérgétől megszabaduljon.
  • Hogy jobb közérzettel élje mindennapjait testben és lélekben.
  • Teljesítménynövelés céljából, hogy növelje teherbírását és csökkentse fáradékonyságát.
  • Hogy a szervezet egyensúlyával az optimális testsúly is beálljon.
  • Sejtregenerálásra, a fiatalosság visszanyerésére és az öregedés lassítására.
  • Külsőleg sebre, csípésre, hajra, gargalizálva fogászati problémákra.
  • Mert legendaszámba menő gyógyulási sikertörténetek övezik.
  • Hogy Ön is e “csodát” megtapasztaltak körébe tartozzon.

Miért a tönkölybúza?

Ugyan kisebb hozamú és feldolgozása körülményesebb, de az átlagosnál sokkal jobb beltartalmi értékű (mint a megszokott búzafajok), ezért külföldön előszeretettel fogyasztják a belőle készült termékeket. Fehérje tartalma 50%-al meghaladja a közönséges búzafajtákét és 100%-ban hasznosítható (a hagyományos búza 25-30%-val szemben). Az emberiség legősibb növényei közé tartozik, számos kutató és régész szerint a magyarok “ősbúzája” volt. A magyar föld egyik jellegzetes büszkesége.

Tönköly. Na de milyen tönköly?

Tönköly… Na de milyen tönköly?? „A tönkölyt nem kell bántani, úgy kell meghagyni, ahogy az Isten megteremtette” mondja egy barátom. Sokáig úgy gondoltam, hogy ha tönköly az már jó. De a tönköly is áldozatául esett (hozzáteszem érthető módon) a nagyüzemi termelés-fokozást és betakarítás-könnyítést célzó tendenciáknak, és többféle nemesítés látott napvilágot, melyekből használtunk mi is. Dehát ez mégsem az igazi tönköly… Ám 2017 nyarától immáron egy nemesítetlen, Erdélyből származó, ősmagyar vöröstönköly fajtából készítjük búzafűlénket. A fajtát a magyar génbankba elvitte a barátom, de nem ismerték. Ezzel nem célom alábecsülni a modern, nemesített tönköly-fajtákat, de ahogy a tönköly-fanatikus kollégám mondta, a „tönkölyt nem kell bántani, úgy kell meghagyni, ahogy az Isten megteremtette”.

A csodálatos és utánozhatatlan természet

A táplálékkiegészítők egyre több összetevővel jelennek meg, azonban a több száz azonosított szükséges anyagból a kémiailag előállított készítményekben csak egészen kevés van. E mellett a természetben a hatóanyagok megfelelő arányban szerepelnek és így szinergikus hatásuk van (azaz kölcsönösen erősítik egymást, kiegészítik egymást), ám a valóságban még nem tisztázott, hogy mely anyagoknak és hogyan is kellene együttműködniük – ezért is van hogy a kémiai készítmények többnyire vagy egy hatóanyagot emelnek ki, vagy összetételükben eltérőek. Tehát próbáljuk utánozni a természetet, de még a megismerésétől is messze vagyunk, és ezek szerint a táplálékkiegészítő összetétele csak részben árulkodik a hatásáról. Az élő búzafűléből eddig valamivel több mint 100 összetevőt mutattak ki, de még nem értek a végére.

Gyorsfagyasztott vagy Liofilizált vagy Por?

Gyorsfagyasztott Búzafűlé:
A kicsirázott fiatal fű kipréselésével majd gyorsfagyasztásával készül. Mi 1-2 percen belüli szárazjeges gyorsfagyasztást alkalmazunk ami biztosítja a maximálisan megőrzött beltartalmat, mely a kb 1,5 órás sokkoló fagyasztógépes technológiához képest jelentősen hatékonyabb és profibb minőséget ad. A frissen préselt és azonnal elfogyasztott búzafűlé után ez a legjobb lehetőség, azzal gyakorlatilag megegyező beltartalommal.

Liofilizált Búzafűlé Kapszula:
A liofilizálás egy speciális vákuum alatt történő fagyasztva szárításos technológia, mely során az előzőekben szárazjeges gyorsfagyasztással elkészített fagyott búzafűlét porrá szárítjuk és kapszulába töltjük. Az űrhajósoknak is így tartósítják az ételük nagy részét, a kutatások szerint a beltartalma gyakorlatilag teljesen megmarad. Előnye, hogy könnyebben szállítható és egyszerűbben fogyasztható, hátránya, hogy az ára jelentősen magasabb, illetve hogy a további beavatkozással mégis egy lépéssel távolabb kerülünk a természetes búzafűlé állapotától.

Búzafűpor (vagy búzafűlépor):
Búzafűpor esetében a füvet szárítjuk le lehetőleg minél alacsonyabb hőmérsékletű (40-50C) keringtetett meleg levegő mellett kb 10-20 óra alatt. Itt egyrészt a hosszú idő alatt jelentősen veszítünk a beltartalomból, másrészt továbbra is fent marad a probléma, hogy nehéz “megfelelő” mennyiséget bejuttatni belőle (ezért préseljük ki a levet). Nagyságrendekkel gyengébb minőség a gyorsfagyasztotthoz képest, kár tőle várni komoly eredményt, jóformán csak a rostbevitel előnyeit hordozza (ami viszont a gyorsfagyasztott léből hiányzik, így kiegészítésre megfelelő).
Búzafűlépor esetén a kipréselt lé leszárításával próbálkoznak magasabb hőközléssel, a beltartalom nagy része elvész, inkább kerüljük a fogyasztását.

********************************************

Miért van kipréselve a lé a búzafűből?

Egyrészt mivel a búzafű cellulóz rostjait az ember nem tudja megemészteni, másrészt mivel meglehetősen “nehéz” lenne “elegendő” hatóanyag bevitele fű formájában.

Miért változó az íze?

Az íz nagy mértékben függ a vetés időpontjától, a hőmérséklettől, a napsütéstől és a csapadéktól. Hatóanyagtartalma kis mértékben függ az íztől, de akkor fogjon inkább gyanút, ha valaminek mindig ugyanolyan az íze.

Miért van gyorsfagyasztva, nem árt ez neki?

“A jelenleg alkalmazott tartósító eljárások közül a gyorsfagyasztás változtatja meg legkevésbé a nyersanyag eredeti tulajdonságait így azok megőrzik biológiai értéküket. A gyorsfagyasztás során nem semmisülnek meg a különböző vitaminok, sőt szinte teljes egészében megmaradnak. A ma ismert technológiák közül a gyorsfagyasztás az egyetlen olyan eljárás, amivel a biológiai egyensúlyi rendszerek (sejtes vagy nem sejtes) állapota hosszú időn keresztül megőrizhető, majd a hűtés megszüntetésével visszaállíthatók. Nem véletlenül használják ezt az amúgy nagyon költséges eljárást a szaporítóanyag eltartására, ugyanis a vízelvonással tartósított spermiumok víz újbóli hozzáadásával soha többet nem élednének fel.
A búzafűlé élő étel, az összetevői a préselés után már bomlanak, fél óra múlva már erőteljes lebomló folyamatok zajlanak. Tartósítószer használatával bizonyos összetevők tartósíthatóak (a légmentes zárás nem elég), de sok nem és el is veszti természetességét. A fagyasztás egy több évtizede elfogadott tartósítási eljárás, mely esetünkben a préselést követően 10 (inkább 5) percen belül megtörténik, azaz gyorsfagyasztás történik. (Gyorsfagyasztás esetén, a hőelvonás folyamata gyorsabb, mint a diffúzió, amely a sejtekből a sejtek közötti térben lévő kristályok növeléséhez szállítaná a vizet, ezért megkezdődik a sejtnedv intracelluláris fagyása. A tartósítási módok közül ez a legkíméletesebb, így tartósodnak a tápanyagok is.) A tapasztalatok alapján a fagyasztott búzafűlé ugyanúgy eredményezi előnyös hatásait, íze sem változik. A cáfolhatatlan bizonyíték: gyorsfagyasztással az élet konzerválható, a növényi magvak kiolvadás után folytatják életük, a spermium és petesejt _csak így_ kozerválható. Cikkek és publikációk: “egészségesebb a mirelit mint a frissnek hitt zöldség”“egészséges baba született egy 20 éve lefagyasztott embrióból”“a mélyfagyasztás hatásainak vizsgálata az ember ivarsejtekre PhD”.

Mennyit kell fogyasztani?

A búzafűlé minden egyes egyénre másképp hat a szervezet állapotától függően, pozitív hatásai általában 2 hét után jelentkeznek napi 2 kockányi mennyiség esetén. Az egészségi állapottól és a szedés céljától függően napi 1-3 kocka fogyasztása ajánlott (egészségmegőrzéshez vagy “enyhe” betegség esetén elegendő a napi 1 kocka, méregtelenítő kúrához, súlyos betegség esetén és sportolóknak 2, esetlegesen 3 kocka elfogyasztása ajánlott), de minden esetben figyeljük szervezetünk reakcióit és az alapján válasszuk meg a számunkra megfelelő mennyiséget.

Mennyi ideig fogyaszthatjuk?

A búzafű élelmiszer, nincs időbeli korlátja a fogyasztásának, mindenki dönthet saját megérzése és belátása szerint.

Hogyan kell fogyasztani a gyorsfagyasztott búzafűlevet?

A búzafűlé minél nagyobb hatása érdekében éhgyomorra fogyasszuk (célszerű reggel ezzel indítani a napot), majd legalább fél órán át ne táplálkozzunk, esetleg csak tiszta vizet igyunk. A fagyasztott kockákat elszopogathatjuk, vagy felolvaszthatjuk (semmiképp se mikróhullámsütőbe, és maximum 45 fok alatti hőmérséklet segítségével, pl. az alábbi módon: ide kattintvaMivel “ÉLŐ ÉTEL”, kb. 20 percen belül el kell fogyasztani!

A búzafűlé-kúra

Egy (méregtelenítő-feltöltő) kúra a következőképpen javasolt: fogyasszon 21 napig napi 2-3 kockát reggel éhgyomorra (2 pohár víz után), majd legalább fél, de inkább 1 órán át ne fogyasszon táplálékot. A nap folyamán ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre (nap 2 – 2,5 liter), mely hozzásegíti a méreganyagokat a távozáshoz. A búzafűlé természetesen fogyasztható rendszeresen is és évi 3-4 alkalommal kúraszerűen is, a rendszeres fogyasztáskor is azonban javasolt időnként 2 hét szünetet tartani, hogy ne váljon túl megszokottá a szervezet számára.

Hogyan olvasszuk kis és mennyi idő alatt fogyasszuk el?

Javaslat: egy kávéscsészébe tegyük bele a fagyasztott búzafűlé-kockát, öntsünk alá néhány csepp vizet (hogy a kávéscsésze falával minél szorosabban érintkezzen), majd helyezzük bele egy forró vízzel töltött edénybe, bögrébe (kép ide kattintva videó ide kattintva). 0,5 percet várva megindul az olvadás, miután 1 percig kevergetve/mozgatva már ki is olvadt. Mivel “ÉLŐ ÉTEL”, kb. 20 percen belül el kell fogyasztani! FONTOS: ha tényleg forró vizet tettünk alá hogy gyorsan kiolvasszuk, ne hagyjuk magára a búzafűlét mert a hőt nem bírja, viszont ha a fent leírtakat betartjuk, állandóan kevergetve a még fagyott kockát az kiolvad pillanatok alatt úgy hogy még hűtőhideg marad (az alatta lévő forró víz ellenére!).

Mennyi idő alatt olvad fel egy zacskó, milyen messze szállíthatom?

20-25C-os környezeti hőmérséklet mellett fél órán belül olvadni sem kezd, így nyugodtan hazaviheti hűtőszatyor vagy hűtőtáska nélkül is. Hosszabb távra (néhány órás út) jégakkukal ellátott hűtőszatyor vagy táska javasolt. A búzafűlé csomag mérete 13cm x 23cm x 2cm.

Van mellékhatása?

A búzafűlé élelmiszer, káros mellékhatása nincsen, azonban intenzív tisztítása lévén a szervezet “mérgezettségétől” függően kísérhetik kellemetlen jelenségek (szokatlan illatú vizelet, szokatlan széklet, verejtékezés, ritkán émelygés, hőemelkedés, fáradtság), ám ezek néhány napon belül enyhülnek illetve teljesen elmúlnak. A komolyabb méregtelenítési tünetek komolyan mérgezett szervezet esetében jelentkeznek csak, akár a több évtizedes méreganyagok tisztítása miatt.

Gyógyszer mellett fogyasztható?

Mivel a búzafű élelmiszer, így bármi mellett (gyógyszer, táplálékkiegészítő) fogyaszthatjuk.

Lisztérzékenyek, gyermekek, várandósok

A búzafűlénk vizsgálattal bizonyítva gluténmentes (az EU előírások szerinti mérték 1/20-t sem éri el, itt elérhető a vizsgálati eredményünk), így lisztérzékenyek is fogyaszthatják! Gyermekek felnőtt felügyelet mellett fogyaszthatják (6 éves kor felett javasoljuk), várandósok ne lépjék túl a napi 1 adagot.

********************************************

Tele lenne méreggel a szervezetem?

Elegendő a számos mindenféle segédanyaggal (adalékanyaggal, tartósítószerrel, stb.) ellátott ételeinkre gondolni, vagy a mindenki által oly sokat használt kozmetikumokra (dezodor, kenőcsök, fogkrém (!)), de ma már a légszennyezettség sem elhanyagolható, és itt vannak még a gyógyszereink összetevői (és érdekes mellékhatásai) is, és ekkor még semmilyen káros szenvedélyt nem vettünk számításba. Manapság már a böjtölőre is furcsán néznek, pedig régen nagyon jól tudták annak értelmét és jelentőségét. Egy, a WHO által készített nemzetközi felmérés során kiderült, hogy a rendszeresen (évente min. 2x) böjtölők (értsd méregtelenítők, kíméletesen táplálkozók) átlagosan fiatalabbnak és egészségesebbnek vallják magukat.
Miért érdemes méregteleníteni? Ha tiszta, könnyebbnek érzi magát, könnyebben beindulnak az öngyógyító és regeneráló folyamatok Önben, az immunrendszerét nem gyengítik a mérgek. Nem csak testileg érzi magát könnyebbnek, mozgékonyabbnak, energikusabbnak majd, hanem könnyebben tud gondolkodni, tisztább lesz a tudata is.

Jótanácsok

Mivel a búzafű élelmiszer, így bármi mellett (gyógyszer, táplálékkiegészítő) fogyaszthatjuk. A búzafűlétől függetlenül javasolt napi 2 – 2,5 liter víz elfogyasztása, mely a méreganyagokat is kiszállítja a szervezetből.

Jó tudni – a fehérjékről

Csak gondoljunk bele, hogy hány állat táplálkozik fűvel, ami nem meglepő. A gabonafűnek van a legmagasabb fehérjetartalma az összes rendelkezésre álló fű közöl, a búzafűben kb. 25% fehérje fordul elő, mely több mint a tojásban vagy a húsban levő 16%. E mellett nem elég, ha egy élelmiszer sok fehérjét tartalmaz, biológiailag is aktívnak kell lennie, amit a testépítők nagyon jól is tudnak. Mindemellett a búzafű fehérjéje az összes esszenciális aminosavat (melyek a fehérjék építői) a megfelelő arányban tartalmazza, sokkal könnyebben és 100%-ban emészthető, és – a hússal ellentétben – nem okoz savas környezetet a szervezetben.

Jó tudni – a sav-lúg egyensúlyról

Társadalmunkban a stresszel járó életmód, a helytelen táplálkozás és a környezeti ártalmak miatt testünk belső egyensúlya felborulhat, sejtjeink lúgos kémhatása savassá válik és megjelennek az elsavasodás tünetei. Az elsavasodott test pedig remek táptalajt nyújt a paraziták, a baktériumok és a vírusok elszaporodásához, ráadásul szervezetünk csak akkor képes hasznosítani a tápanyagokat, ha kiegyensúlyozott a pH-ja. A búzafűlé segít helyreállítani szervezetünk sav-lúg egyensúlyát, ami azért is fontos, mert ez a sikeres fogyókúra előfeltétele is.

Jó tudni – a klorofill

A zöld növények azon anyaga mely a napsugárzást elnyeli, sokszor a folyékony napnak is nevezik. Kémiai felépítése majdnem olyan, mint a hemoglobiné (a vérünkben található oxigénszállító). Elsősorban ennek köszönhetően méregtelenít és lúgosít.

Jó tudni – antioxidáns-szabadgyök

Mik az antioxidánsok és hogy jönnek ide a szabadgyökök? nyíl

Miért a nyers-tönköly-csíra-bio négyes?

Azt hiszem már sokan megtapasztalták a kertből frissen behozott és rögtön elfogyasztott, illetve a tárolt zöldség közötti különbséget, melyről már számos kutatás is napvilágot látott (ugyanis mérhető a leszüretelt élő étel tápanyagtartalmának csökkenése az idővel: részletek itt!). Mi a gyorsfagyasztással garantáljuk a frissességet, aminek hatékonyságát szintén több kutatás alátámasztja (részletek itt!).
A nyers (avagy ÉLŐ) ételek beltartalma többszöröse a feldolgozottaknak (főzött, sütött), erről színtén számos kutatás, sőt, könyv is szól (pl.: Victoria Boutenko – A nyers étel csodája, Angela Stokes – Élő ételfinomságok, ld. nyersetel.hu), a nyers zöldségekre/gyümölcsökre alapuló kúrákról már nem is beszélve (méregtelenítő kúra, fogyókúra).
A tönkölybúzával a weblapunk számos része foglalkozik, azt hiszem a természet ezen alkotása önmagáért beszél.
A csírák fogyasztása szintén meglepően népszerű az egészséges táplálkozásra törekvők körében és a sportolók körében is. Az oka rendkívül egyszerű: a csírában megvan és nagy koncentrációban van minden tápanyag ami a növény növekedéséhez szükséges.
A bio tanúsítás garancia, hogy a termék nem tartalmaz semmi amberi szervezetre káros anyagot, csak melyek a természettel harmóniában vannak (részletek itt!).

Hogyan tudjuk a legelérhetőbb áron adni? Tényleg itt a legolcsóbb?

Bár az árverseny folyamatosan fokozódik, de még mindig nálunk kapja a legelérhetőbb áron: ha figyelembe vesszük a törzsvásárlói kedvezményünket és a búzafűpontokat.
A válasz rendkívül egyszerű: mindketten másodállásban gyakorlatilag majdnem mindent ketten elvégzünk: a termelést (saját termőterületen), a feldolgozást (saját erre kialakított melléképületben), az értékesítést (magunk is szállítunk), a marketinget (magunk készítjük a weblapot, a szórólapokat), az adminisztrációt, és emelett természetesen kialakult beszállítói körünk is van.

Mit számítanak a hatósági és BIO engedélyek?

A termeléshez több engedély is szükséges, melyek közül az Élelmiszer-ellenörző hivatal engedélyét emelném ki, akik a termelés és feldolgozás helyszínét és menetét is évente legalább egyszer ellenőrzik (higiéniai szempontból is), e mellett a termék értékesítésében a fogyasztókkal szembeni megfelelő tájékoztatást is ellenőrzik.
A nagyobb hangsóly azonban a bio engedély, mely rendszeres, évi több alkalmú ellenőrzést, és szigorú számadást követel meg (részletek itt!).

Mi az a rendszeres élelmiszerminőségi vizsgálat?

Fagyasztott búzafűlénket rendszeres időközönként elküldjük laboratóriumba, ahol minőségi és megfelelőségi vizsgálatokon megy keresztül. A vizsgálatokat a FoodAnalytica laboratórium végzi, az aktuális eredményt bárkinek kérésre elküldjük. Egy mintaeredmény itt elérhető.

Hogyan törekszünk a maximális minőségre és azt hogyan ellenőrizzük?

Először is, a búzafűlét elsősorban magunknak készítjük, és nyilván magunknak a legjobbat akarjuk. Másrészről tudjuk, hogy az elégedett vevő, a szájról-szájra terjedő reklám a legjobb számunkra, ezért a termelés minden lépésében ügyelünk a részletekre.
Kizárólag ellenőrzött bio magokat szerzünk be, ellenőrzütt bio virágföldet használunk minden egyes aratás után, mivel a megfelelő minőség minden aratás után újravetést kíván (persze kinőne újravetés nélkül is, valahogy valamennyire). Beltéri termesztéskor a legkorszerűbb növénytermesztő lámpákat használjuk, biztosítjuk a megfelelő hömérsékletet és csapadékot (öntözést naponta kétszer ásványvízzel). Az aratást azonnal megkezdjük, mihelyst a megfelelő magasságot elérte a növény, ugyanis a további növekedés során a növény beltartalma változik, tápanyagtartalma csökken. Az aratás után kevesebb mint 1 óra (friss!), egy préselési ciklus befejeztével kevesebb mint 10 perc telik el az összes lé mélyfagyasztott állapotba kerüléséig. A búzafű a megfelelő kétfázisú tisztítás és szárítás után préselésre kerül, mely során ügyelünk a maximális higiéniára, majd a két fázisú szűrés után az önzáródó, étel tárolására alkalmas csomagolásba kerülnek. Ezután azonnal megtörténik a gyorsfagyasztás (részletek itt!).

Miért magyar termék?

Termékünket nem csak hogy magyar államporgárokként magyar gazdaságban állítjuk elő, de az összes alapanyagunkat és eszközünket is magyar vállalkozásoktól szerezzük be, törekedvén mi is a magyar gazdaság, a magyar munkaerő támogatására. Így a pénz és az adó is Magyarországon marad, itthon erősíti a gazdaságot.

********************************************

Mitől bio a bio? Biztos bio a bio?

Bio egy termék, ha “az állam hatósági kontrollja alatt működő ellenőrzési rendszerben állították elő, és rendelkeznek ezekről tanúsítvánnyal”.
A biogazdálkodás lényege, hogy a természet törvényeivel mindig harmonizáló módszereket alkalmaz, és elutasít minden, a természetet pusztító eljárást. Így a “bio” garancia a minőségre, és arra, hogy a termék nem tartalmaz semmilyen az emberi szervezetre káros anyagot. A szabályokat számos törvény részletezi. Tartosítószert természetesen nem tartalmaz!
A teljes termékpálya a termeléstől a feldolgozásig egy akkreditált szervezettel, a Biokontroll Hungária KHT. által folyamatosan ellenőrzött és minősített, melynek köszönhetően a biotermékek kimagaslóan magas minőségűek. Munkájukat és bizonylataikat az IFOAM (Nemzetközi Biomozgalmak Szövetsége) is elfogadja, mely a feltételeket az EU-val összhangban irányelvekben foglalják össze. (Részletek: biokontroll.hu)

Kint vagy bent, és hogyan termesszem otthon?

Benti vagy kinti termesztés? Mindkettő! Azt hiszem manapság már butaság azt állítani, hogy benti termesztés során nem állítható elő kíváló minőségű termék, hisz egész nemzetek termelik élelmeiket részben mesterségesen utánzott környezetben, a YouTube-on pedig bárki szabadon kereshet videókat akár házi, kifogástalan eredményű kisérletekről. Mi folyamatosan termeltünk kint és bent is, és az eredmény, hogy megfelelő körülmények között (értsd: föld, fény, víz, hőmérséklet) bent is gyönyörű, egészséges búzafűvet lehet termelni, sőt, talán néhány egyéb kint érő hatástól meg is kíméljük a búzafűvünket. A benti és kinti termesztés esetében a termék minősége megköveteli minden aratás után az új termőföldet (a mag mellett), mely esetünkben bio minősítésű virágföld. Természetesen ízben tapasztalhatóak eltérések, de nem csak a benti és kinti termesztés között, hanem a csak kinti és csak benti termesztések között is, ugyanis az nagy mértékben függ a hőmérséklettől, az öntözéstől, a fénytől, a páratartalomtól. Mindazonáltal, a kint és bent termesztett termékek beltartalma között jelentős eltérés nincs, és nem is lehet. Mivel idényben mindig idénytermék a javasolt, ezért kinti termesztéskor a kinti végterméket, késő ősztől kora tavaszig pedig a bent készült az ajánlott.

Hogyan termesszen otthon a búzafüvet? nyíl

Mi az a 200% minőség garancia?

Immáron több éves tapasztalattal és az első magyar búzafűlé gyártok között lévén, vállaljuk, hogy amennyiben minőségi kifogást talál termékünk minőségében, vásárlását duplán cseréljük Önnek!