Bérliofilizálás – hozott alapanyag fagyasztva szárítása bérfeldolgozásban
15000 Ft
<<<
A bérliofilizálás többségét partnerünk készíti M méretű liofilizálóval (4-6kg gyümölcs) kb. 15.000 Ft-ért,
kérem elsősorban őt keressék:
Mester László
06204398391
maestrolaszlo@yahoo.com
>>>
Bérfeldolgozás – liofilizálás, fagyasztva szárítás hozott saját terményre Harvest Right M liofilizálóval
Fő előnye: megtartja a beltartalom kb 97%-át, míg a befőzéssel, aszalással jelentős veszteségünk van, és a liofilizált termék megfelelően tárolva akár 25 évig is eláll; nem véletlen az űrhajósok ételeit készítik így.
Költség: előzetes megegyezés alapján, korrekt áron, kb 20000Ft / ciklus-tól (azaz pl 10kg eper kerül ennyibe)
Mennyiség: alapanyag függő, 1kg-tól – kb. 4-12kg-ig lehet egyszerre behelyezni (az alapanyag víztartalmától függően)
Fő célközönség: saját kerti alapanyagok (gyümölcsök, zöldségek), gyógynövények, fűszerek
Leírás
<<<
A bérliofilizálás többségét partnerünk készíti M méretű liofilizálóval (4-6kg gyümölcs) kb. 15.000 Ft-ért,
kérem elsősorban őt keressék:
Mester László
06204398391
maestrolaszlo@yahoo.com
>>>
Bérfeldolgozás – liofilizálás, fagyasztva szárítás hozott saját terményre Harvest Right L Pro liofilizálóval
Fő előnye: megtartja a beltartalom kb 97%-át, míg a befőzéssel, aszalással jelentős veszteségünk van, és a liofilizált termék megfelelően tárolva akár 25 évig is eláll; nem véletlen az űrhajósok ételeit készítik így.
Költség: előzetes megegyezés alapján, kb 20000Ft / ciklus-tól (azaz pl 4-10kg gyümölcs kerül ennyibe)
Fő célközönség: saját kerti alapanyagok (gyümölcsök, zöldségek), gyógynövények, fűszerek
Mennyiség: alapanyag függő, kb 4-12kg között lehet egyszerre behelyezni
(A pontos tömeg nagyban függ a gyümölcs típusától, víztartalmától, darabolás módjától, és hogy mennyire teríted szét a tálcán.)
Menete:
– alapanyag előkészítése (mosás, szükség esetén kb azonos méretre aprítás)
– innen automatikusa működik a liofilizálás rész (-40C hűtés, szárítás), kb 30 óra
– légmentes csomagolás (akár nedvszívó szilikagél tasakok hozzáadott használatával)
A liofilizálás előnyei röviden:
– Megőrzi az élelmiszerek eredeti ízét, illatát és tápértékét.
– Hosszú eltarthatóság
– A liofilizált termékek könnyűek és kompaktok, így könnyen tárolhatók és szállíthatók
– A fagypont alatti szárítás folyamata során az élelmiszerek szerkezete kevésbé sérül, ezért azok esztétikailag is vonzóbbak maradnak
Milyen termékeket lehet liofilizálni:
– Gyümölcsök és zöldségek: például eper, málna, áfonya, paradicsom, kukorica stb.
– Húsok és halak: például csirkemell, marhahús, lazac stb.
– Tejtermékek és tojás: például tejpor, jégkrém, tojáspor stb.
– Instant ételek és levesek.
– Édesipari termékek: például sütemények, sütemények, fagylalt stb.
Ha magánszemélyként a saját terményeid közül liofilizálnál valamit, érdemes olyan termékeket választanod, amelyek könnyen romlandók, és amelyekből hosszú távon szeretnél élvezni. Gyümölcsök, zöldségek vagy akár gyógynövények kiváló választás lehetnek, hiszen így egész évben élvezheted azok ízét és tápértékét, még a szezonon kívül is.