Melyiket válasszam? Fagyasztott búzafűlé, liofilizált búzafű por kapszula, búzafűpor?

Melyik búzafű termék a legjobb számomra?

Egyre több búzafű termék lát napvilágot, és egyre több gyártótól is választhatunk.

A legjobb választás, ha magunknak tudjuk nevelni és frissen préselni fogyasztás előtt, ez nem kérdés. Ehhez persze kell néhány eszköz, illetve jó minőségű búzamag, megfelelő táptalaj, fény és csapadék, és némi szakértelem és plusz idő, de a magunk készítette búzafűlének nincs párja.

A második legjobb választás a gyorsfagyasztott búzafűlé termék, lehetőleg szárazjéggel gyorsfagyasztott (a sokkológéppel történő fagyasztás is túl lassú a frissen préselt lének, mire megfagy a beltartalom egy része sérül; a sima fagyasztóba teszem majd megfagy lassú fagyasztás pedig még károsabb természetesen). Ha megfelelően végzik el a gyorsfagyasztást, rögtön préselés után mihamarabb hibernált állapotba kerül a búzafű lé, akkor őrzi meg maximálisan a beltartalmat.

A harmadik legjobb választás a liofilizált búzafűlé por, ez szinte megegyező beltartalmú a gyorsfagyasztott változattal, hisz itt a hibernált állapotban kerül vákuum alatt vízelvonásra a búzafűlé, és kutatások szerint semmit nem veszít a beltartalomból.

Igazából több jó választási lehetőség nincsen. A búzafűpor, mely során a füvet szárítják magas hőmérsékleten, majd aprítják, labdába sem rúghat az előző termékekhez képest. Egyrészt ha a füvet szárítják nem is tudunk olyan mennyiséget bevinni belőle ami hozza a kívánt eredményt, ráadásul a hosszas szárítási folyamat a beltartalom nagy részét tönkre teszi.

hogy elsőként tudjam meg mikor juthatok egy csomag bűzafűléhez ingyen