A tönköly búzafűléről II

Részletesebben a búzafűléről és a búzafűről

búzafűlé könyv

A füvek levében levő hatóanyagot Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában az 1930-as években, de magát a búzafüvet Ann Wigmore (a Hippokrates Egészségvédő Intézet alapítója) és Victor Kulvinskas tette elismertté és híressé, akik sokakat segítettek gyógyulásukhoz súlyos betegségükből a búzafűlé segítségével. A búzafű frissen préselt levére alapozott kúrát 40 éve használják világszerte különböző súlyosabbnál súlyosabb civilizációs betegségekre. Legendaszámba menő gyógyulási sikertörténetek övezik (“gyógyíthatatlannak” nyilvánított betegeknél is), mely eredmények mind szélesebb körű alkalmazását feltételezné a búzafűnek. Az érintettek újjászületésről és életenergiával történő feltöltődésről beszélnek.

Dr. G. H. Erp-Thomas kutató, tudós több mint 100 különböző alkotóelemet volt képes kimutatni a friss búzafűből, véleménye szerint ez egy “tökéletes étel”. Azt mondja: 3 kg búzafű értékes tápanyagtartalma megegyezik 70 kg tetszőlegesen választott nyers bio zöldségekével.

nyers étel csodája könyvSzámos ok miatt, többek között a stresszel járó életmód, a helytelen táplálkozás és más környezeti ártalmak miatt testünk belső egyensúlya felborulhat, sejtjeink lúgos kémhatása savassá válhat és megjelenhetnek az elsavasodás tünetei. Az elsavasodott test remek környezetet biztosít a baktériumok és vírusok elszaporodásához, ráadásul szervezetünk csak akkor képes hasznosítani a tápanyagokat, ha kiegyensúlyozott a pH-ja. A búzafűlé segít helyreállítani szervezetünk sav-lúg egyensúlyát, mely
egyben a sikeres fogyókúra előfeltétele is.

Érdemes még tudni, hogy a búzafűlé 25 százaléka fehérje, ami több, mint a húsban, a halban, a tojásban, a tejtermékekben és a babban. E mellett a búzafűben megtalálható az összes szervezet számára szükséges ismert ásványi anyag, melyek közül a legfontosabbak: a kálium (a fiatalság ásványa), a kálcium (csontjaink építője és szívverésünk szabályozója), a magnézium (anyagcserét segítő), a nátrium (emésztést segítő), a vas (vérünket erősítő), a szelén (kiváló antioxidáns) és a cink (cukorháztartásunkat egyengeti).

Béky LászlóBéky László természetgyógyász szakértő (az Aura Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központ intézeti igazgatója) is figyelemre méltónak tartja és ajánlja a búzafűlevet.

Részletesebben a tönkölybúzáról

A tönkölybúza a terjedő búza és burgonya miatt szorult háttérbe, elsősorban kisebb hozama és hántolási nehézségek miatt, ám jelentősége nem csak a biológiai sokféleség megőrzésében, környezetünk színességének megóvásában rejlik – mint az a korábbi felsorolásból már kiderült.

 • Különlegesen nagy tápértékű liszt készíthető belőle.
 • Igénytelen, biotermesztésre alkalmas, műtrágyázást és vegyszerezést nem igényel, minimális talajműveléssel termeszthető.
 • A napfényt jól hasznosítja a szinte háromszoros zászlós levélfelülete miatt. A káros légköri szennyeződések jelentős részét megszűri a mindig szorosan záródó pelyvatakaró.
 • A középkorban Ny-Európa egyik legjelentősebb búzafajtája volt, a bronzkor legelterjedtebb és legfőbb gabonája volt.
 • Lisztjéből tojás hozzáadása nélkül is készíthető tészta, így a tojásfehérjét kerülők vagy arra érzékenyek is fogyaszthatják azt.
 • Az egészen más keményítő- és fehérjeszerkezete miatt a lisztérzékenyek számára is ajánlott.
 • Egyedülálló (fehérje – aminósav) összetétele miatt szerveztünk jobban hasznosítja.
 • Gyorsan felhasználható energiával látja el az izomszöveteket, a kötőszöveteket, a belső szerveket, az idegsejteket.
 • Könnyen emészthető, hosszú távú fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint és az erek falain lerakódott, meszesedésre hajlamos zsírréteg.
 • Egy megfigyelés szerint jótékonyan hat a dohányzók pszichés és fizikai teljesítőképességére.
 • A belőle készült termékek kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma 7-8-szor magasabb, mint más gabonák esetében.
 • A hagyományos gabonafélékhez hasonlítva alacsonyabb szénhidráttartalmú, mely lassabban is szívódik fel, emiatt cukorbetegek étrendjében is ajánlható.
 • Búzahús is készíthető belőle, mely fehérjetartalma miatt kiválthatja az állati eredetű húsokat.
 • Magyarország birtokolja az eredeti (génmódosítás és nemesítés mentes) formáját, melyből élesztő és kovász nélkül is süthető kenyér.

Felhasználási területe igen széles: készíthető belőle liszt, dara, száraztészta, sör és különleges eljárással búzahús is. A tönkölylisztből sütött teljes kiőrlésű vagy fehér kenyér akár egy hétig is puha, élvezhető marad.

hogy elsőként tudjam meg mikor juthatok egy csomag búzafűléhez ingyen