A búzafű por hatása

Rögtön a lényegre térek: ne vásárolj és fogyassz búzafűport!

Miért? Mert csalódni fogsz, ha a búzafűlétől várható hatásokat várod. Igen, olcsóbb, de olcsó húsnak…

Miért? Mert a búzafűlé többségi értékes és lényeges beltartalma nem éli túl a hagyományos szárítási folyamatot, hisz ahogyan itt és máshol is olvashatod pont az a lényeg, hogy 1) ki legyen préselve a lé a fűből, 2) préselés után azonnal fogyaszd vagy villám-fagyaszd.

Így ha búzafűből készül a por, amúgy sem tudsz belőle eleget bevinni, ha búzafűlét (kiprésel búzafüvet) szárítanak le, az már szinte mit sem ér. Ezért haragszom is a sok “olcsó” búzafűlé por termékre, mert igenis lehet ódákat zengeni a búzafűlé hatásairól (aki fogyasztotta tudja), de ha ezt várod az olcsóbb portól csalódni fogsz magában a búzafűben.

Ez persze nem igaz a liofilizált porra, azt viszont nem fogod megkapni zacskóban ömlesztve (több okból, pl. mivel a levegő páratartalmát hamar felveszi, ezért nem ömlesztve hanem kapszulában lehet vásárolni, másrészt a liofilizálás (fagyasztva szárítás) egy drága, költséges eljárás). Tehát a liofilizált por az szuper, de ez meg is látszik az árán.

A hagyományosan szárított olcsó búzafű pornak vagy búzafűlé pornak tehát elenyésző a hatása, talán a rost-tartalma lehetne előnye a búzafű pornak, de a mai ismereteim szerint igazából nem célszerű így rostot bevinni, talán egy kiadós béltisztító kúra erejéig esetleg, de arra van jobb alternatíva.

Így most már nem árulunk, és nem tudsz tőlünk rendelni búzafű port. Amit én sem innék meg, azt nem adhatom el másnak, csak mert jó üzlet…

hogy elsőként tudjam meg mikor juthatok egy csomag bűzafűléhez ingyen